Vad betyder färgerna på mätarens lampor?

Du är här:
← Tillbaka

Stressmätaren har två olika lampor som kommunicerar olika lägen. En lampa ovanpå mätaren för allmän kommunikation och en lampa inuti själva mätaren. Du kan läsa mer om vad de olika signalerna betyder genom att läsa igenom guiden nedan!

Lampan ovanpå mätaren…

…blinkar grönt 
Din mätare är kopplad till telefonen, sitter korrekt på kroppen och samlar in hjärtslag. Trevligt mätande!

…lyser grönt
Ibland kan det ta 5-10 sekunder innan mätaren går över till att börja blinka grönt från det att man sätter på sig den. Vänta lite och se ifall den går över till att börja blinka. Om den inte går över kan du testa att starta om mätaren och se ifall det hjälper.

…lyser inte alls
Mätaren är antingen i viloläge eller används inte alls. Sätt i mätaren i en USB-laddare med den med medföljande kabeln. När mätaren har laddat kan du säkerställa att den fungerar genom denna guide: Hur kontrollerar jag att min mätare fungerar?

… tonar mellan rött och orange (gäller enbart mätare som levererats efter 1 augusti 2019)
Mätaren laddas! För nyare mätare gäller att den tonar i rött och orange.  Laddning av mätaren tar i regel 2-3 timmar. När mätaren är fulladdad byter den till att lysa stadigt grönt.

… lyser stadigt grönt (gäller enbart mätare som levererats efter 1 augusti 2019)
Mätaren är färdigladdad.

…blinkar vitt
Syns endast i samband med att du ansluter till din mätare. Den vita blinkningen används för att bekräfta att du ansluter till rätt mätare. Säkerställ att din mätare blinkar innan du bekräftar att Ja, min mätare blinkar. Om det inte är din mätare som blinkar ansluter du sannolikt till en kollegas mätare vilket inte brukar vara helt uppskattat. 🙂

…blinkar blått (gäller enbart mätare som levererats efter 1 augusti 2019)
Mätaren behöver kopplas upp mot en smartphone via Linkura-appen. Om det är första gången du laddar mätaren låter du den ladda i 2-3 timmar och följer sedan uppstartsguiden i appen. Om det inte är första gången du använder mätaren, läs denna artikel för felsökning: Mätaren blinkar rött eller blått, vad ska jag göra?

…blinkar rött en gång och slocknar sedan
Indikerar att mätaren tappat kontakten med din kropp. Sker när du tar av dig mätaren och kan ibland tillfälligt ske när du har den på dig. Säkerställ att mätaren återgår till att blinka grönt när du bär den, annars samlas inga hjärtslag in!

… tonar mellan regnbågens färger (gäller mätare som levererats INNAN 1 augusti 2019)
Mätaren laddas! För äldre mätare gäller att den tonar i regnbågens färger. För dessa finns ingen indikation på att mätaren är fulladdad. Utgå från att det i regel tar 2-3 timmar.

…blinkar rött (gäller mätare som levererats INNAN 1 augusti 2019)
Mätaren är inte redo att mäta. Det beror på att mätaren inte är ansluten till din telefon. Om det är första gången du laddar mätaren låter du den ladda i 2-3 timmar och följer sedan uppstartsguiden i appen. Om det inte är första gången du använder mätaren, läs denna artikel för felsökning: Mätaren blinkar rött eller blått, vad ska jag göra?

Lampan i mätaren…

…blinkar rött
Bör endast ske under mycket korta perioder i samband med att mätaren startas om, antingen manuellt eller automatiskt.

…lyser rött 
Mätaren har stött på ett kritiskt fel och befinner sig i ett skyddsläge. För hjälp, se denna artikel: Mätaren blinkar rött eller blått, vad ska jag göra?