Vad behöver du hjälp med?

Hur laddar jag upp data?

Du är här:
← Tillbaka

Välkommen till världen av personlig hälsodata! Ett av de viktigaste verktygen du precis har fått tillgång till är stressmätaren.  Den är byggd för att lyssna på ditt hjärta, dygnet runt! När du använder mätaren får du hälsodata som visar hur och när ditt stressystem har aktiverats. Genom att reflektera kring din data kommer du efter ett tag lära dig att identifiera, förstå och hantera stressen bättre. En graf för en dag kan till exempel se ut såhär:

För att komma igång och skapa dina personliga grafer behöver du göra två saker.

  1. För det första behöver du samla in dina hjärtslag.
  2. För det andra måste du ladda upp dina hjärtslag från mätaren till appen.

Vi tar det steg för steg!

1. Samla in hjärtslag
För att samla in hjärtslag behöver du ha dig din stressmätare. Mätaren bär du i ett band runt bröstet. Bandet ska sitta i höjd med solar plexus med mätaren på utsidan, sett från kroppen. Lampan på mätaren ska vara riktad uppåt. Varje gång använder mätaren är det viktigt att säkerställa att lampan ovanpå mätaren blinkar grönt. Det är bara när mätaren blinkar grönt den samlar in hjärtslag.

2. Ladda upp data
När mätaren har samlat in hjärtslag är det dags att flytta informationen från mätaren till appen. Mätaren har ett inbyggt minne som räcker upp till 7 dygn men du kan överföra hjärtslag redan efter ett par minuters användning.

För att överföra hjärtslag öppnar du appen du appen. Om det finns tillräckligt många hjärtslag att överföra kommer överföringen av din data startas automatiskt inom någon minut. Du kan också starta överföringen manuellt genom att trycka på ikonen för mätaren uppe till höger i appen och sen trycka på den blå knappen som säger Ladda ner data. Under tiden du överför information från mätaren måste du ha appen öppen. Om du stänger appen kommer uppladdningen att börja om. Du ser hela tiden en förloppsindikator som visar hur mycket data som är kvar att överföra.

När din data flyttas från mätaren till appen skickas den samtidigt till våra servrar för att analyseras. All kommunikation med våra servrar sker med säkra och krypterade metoder. När hjärtslagen har laddats upp översätter våra algoritmer dina hjärtslag till hälsodata. När översättningen är klar kan du se din hälsodata under flikarna Min Data.

Du behöver inte oroa dig om inte dina grafer dyker upp med en gång. Beroende på hur många hjärtslag du laddar upp kan det ta upp till 10 minuter för algoritmerna att översätta dem till hälsodata.

Föregående Ladda ner Linkuras app
Innehållsförteckning