Flytta konto till ny telefon

Du är här:

Dags för ny telefon? Inga problem! Självklart går det att flytta över Linkura till den nya telefonen.

För att säkerställa att allt fungerar är det viktigt att följa dessa steg:

1. Se till att mätaren är laddad och i närheten.
  2. Öppna Linkura i din gamla telefon.
  3. Klicka på knappen under ”Min mätare” på startfliken.
  4. Välj ”Koppla ifrån mätare” och bekräfta genom att trycka ”Koppla ifrån”.
  5. Gå tillbaka till startfliken och öppna Inställningar under de tre punkterna.
  6. Klicka på Logga ut och bekräfta genom att trycka OK.
  7. Lägg bort din gamla telefon.
  8. Ladda ner och installera Linkura på din nya telefon.
  9. Öppna appen och välj ”Jag har ett konto”.
  10. Ange dina inloggningsuppgifter och klicka på ”Logga in”.
  11. Klicka på knappen under ”Min mätare” på startfliken.
  12. Klicka på ”Anslut till mätare”.
  13. Följ instruktionerna för att ansluta mätaren.
  14. När mätaren är ansluten kan du återigen använda Linkura som vanligt.

Om din nya telefon inte hittar mätaren i steg 11 brukar följande hjälpa:

• Dubbelkolla att mätaren är laddad
  • Stäng av appen på den gamla telefonen
  • Radera/avinstallera Linkura från den gamla telefonen
  • Starta om Linkura på den nya telefonen (Starta om App på en iPhone)