Vad behöver du hjälp med?

Det uppstår luckor i min hälsodata, vad ska jag göra?

Du är här:
← Tillbaka

Förlust av data kan bero på flera saker. Vi har listat de vanligaste orsakerna och åtgärder nedan:

Bandet tappar kontakten med kroppen
Problem i gränssnittet mellan kropp och band är den vanligaste anledningen till dataförlust. På bandets baksida sitter elektroder som måste sitta mot kroppen hela tiden. Om elektroderna tappar kontakten med kroppen kan mätaren inte samla in några hjärtslag alls. När du bär mätaren kan du se att den tappar kontakten om mätaren antingen lyser/blinkar med en röd lampa eller att lampan inte lyser alls. Du kan läsa mer om mätarens signaler här: Vad betyder färgerna på mätarens lampor?

För att få en bra kontakt måste du dubbelkolla att bandet sitter ordentligt mot kroppen. Det ska inte sitta obekvämt tight men heller inte kunna glida runt när du rör dig. Om du bär BH bör du dubbelkolla att bandet inte glider upp på BH:ns undersida. Prova att vara extra vaksam på kontakten mot kroppen och kanske att göra bandet lite tightare under 1-2 dygn och se om det gör någon skillnad.

Du har en naturligt låg signalstyrka
Alla är vi olika och vissa människor har en naturligt lägre signalstyrka. För dig som har fått en mätare innan maj 2019 kan detta innebära problem med dataförluster då mätaren inte lyckas fånga upp din signal. Alla mätare som levererats efter maj 2019 har en uppdaterad version av mjukvara som har en högre känslighet. Kontakta oss via formuläret Skicka en förfrågan för vidare felsökning.

Bandet börjar bli gammalt och slitet
Över tid så slits bandet och förmågan att överföra ström(konduktiviteten) från ditt hjärta till mätaren  minskar. Detta problem känns igen på att det gradvis ökar desto mer du använder bandet. Kontakta oss via formuläret Skicka en förfrågan om du upplever ett ökande problem med dataförlust. 

Innehållsförteckning