Byta mätare

Du är här:

För vissa situationer kan det vara aktuellt att byta ut din mätare. För att säkerställa att bytet går smidigt är det viktigt att följa dessa steg:

1. Alla mätare ser likadana ut vilket gör det lätt att blanda ihop dem. Innan du tar fram din nya mätare rekommenderar vi därför att du skriver ner serienumret på din gamla mätare. Serienumret hittar du på baksidan av mätaren.
  2. Ladda din nya mätare i 2-3 timmar.
  3. Ha din nya mätare tillgänglig och låt den sitta kvar på laddning.
  4. Öppna Linkura i din telefon.
  5. Tryck på ”Min mätare” på startfliken.
  6. Välj ”Koppla ifrån mätare” och bekräfta genom att trycka ”Koppla ifrån”.
  7. Klicka sen på knappen ”Anslut till mätare”.
  8. Följ instruktionerna för att ansluta mätaren. OBS: Säkerställ att det är den nya mätaren som blinkar vitt när du bekräftar anslutningen.
  9. Nu är din nya mätare ansluten och du kan återigen använda Linkura som vanligt.
  10. Lägg din gamla mätare i det returkuvert som kom med leveransen.
  11. Lägg returkuvertet i valfri postlåda.