Appen hittar inte längre mätaren

← Tillbaka

Om du tidigare har haft en fungerande koppling mellan mätare och app men de inte längre hittar varandra finns det några saker du kan testa:

• Starta om appen. Instruktioner för iPhone och Android.
  • Sätt mätaren på laddning. Behåll mätaren på laddning medans du öppnar appen. Om mätaren och appen nu får kontakt – klicka på mätarikonen längst upp till höger i appen och sedan på knappen ”Starta om mätaren”.
  • Starta om mobilen.

Android

Om du har en Android-telefon, se till att du tillåter alla rättigheter som behövs för att appen ska fungera. Appen kommer säga till ifall nödvändiga rättigheter är blockerade. Utan dessa rättigheter kan inte appen kontakta mätaren. Platstjänster används inte till något annat än för att leta efter mätare.

På Android 10 är det viktigt att Plats (GPS) är påslaget i systeminställningarna när en mätare ska sökas upp och paras till. När mätaren är parad kan man stänga av Plats.

Vidare stöd

Om inget av detta löser problemet, kontakta oss gärna på support@linkura.se