(Android) Varför vill appen ha rättighet att se min plats?

← Tillbaka

På Android kommer appen begära om tillåtelse att kunna se din plats. Detta begär den för att en Android-app får inte söka efter Bluetooth-enheter utan den rättigheten påslagen.

Appen försöker aldrig kolla upp din plats via GPS eller någon annan positionering. Rättigheten begärs bara för att appen ska kunna hitta din Linkura-mätare och ansluta sig till den.

Du kan tillåta appen att använda platstjänster endast när appen är öppen eller tillåta det i bakgrunden. Ifall du tillåter att appen kommer åt din plats i bakgrunden så kan du byta mellan appar samtidigt som du laddar ner data från mätaren. Om du bara tillåter platstjänster när appen är öppen måste du se till att ha appen öppen och skärmen igång under hela nedladdningsprocessen.